De Antilliaanse Julmar Simons “Ado’nis” of ” Adje” geboren op 2 oktober 1982 te Amsterdam, groeit op in de Bijlmer. Julmar komt uit een Antilliaanse familie, waar muziek bij de opvoeding hoort. Als kleine jongen zit het gevoel wat hij voor muziek heeft al duidelijk in zijn lichaam. Op de middelbare school verandert de stille Julmar in een puber die steeds meer interesse krijgt in muziek en minder in zijn schoolprestaties.

Op zijn 14e verhuisd hij naar het rustige Amsterdam Noord. Omdat er in Noord weinig te doen is voor pubers van 14 jaar focust hij zich volledig op het schrijven van teksten en het verbeteren van zijn rap kwaliteiten. Als Julmar op zijn zestiende wordt ontdekt door een bodyguard, tijdens zijn eerste optreden in “De Kade” te Zaandam, treedt hij toe tot de rapscène in Nederland. Hij valt vooral op door zijn pakkende teksten, die voornamelijk over de problemen van de maatschappij gaan. Julmar heeft op jonge leeftijd al de gave om zich heel goed in de moeilijke situaties van andere mensen te verplaatsen en kan heel slecht tegen onrechtvaardigheden in de wereld. Hij is bewust van de invloed die hij zou kunnen hebben als rapper en vindt het belangrijk een boodschap over te brengen. Zijn teksten maken veel emoties los en vertellen je waar het op staat, hij probeert hiermee jongeren wakker te schudden, te raken en hoop te geven.

Door de jaren heen heeft hij deelgenomen aan meerdere talentenjachten met als hoogtepunt een finaleplaats in de door Sony Music georganiseerde talentenjacht “Most Wanted” 2003, een finale die jaarlijks plaats vindt in het Amsterdamse Vondelpark. Verder heeft hij in het verleden al samengewerkt met verschillende “gevestigde” namen binnen de Nederlandse Hiphop scène, zo nam hij bijvoorbeeld een track op met de in Nederland woonachtige Amerikaanse rapper Glaze.

De clip voor het nummer Niks Zeggings is door Adje zelf geproduceerd en geregisseerd.

Work Done
Grading
Team
Colourgrading: Barry Clarke