Tim Zom, Rotterdammert in hart en nieren, vecht zich los van een duister verleden en staat op het punt internationaal door te breken als professioneel skateboarder. Zijn carrière brengt hem van de harde realiteit in Rotterdam tot de american dream in Los Angeles. ZOMBIE is een film over een zeldzaam en verrassend karakter dat door zijn talent en persoonlijkheid tegen alle verwachtingen en tegenslagen in uitgroeit tot een held.

Zelfs na 1,5 jaar met de camera gevolgd te zijn, begrijpt skater Tim Zom (25) nog altijd niet waarom filmmaker Billy Pols zo graag een documentaire over hem wilde maken. De Rotterdammer vindt zichzelf namelijk een hele normale jongen die gewoon doet wat hij leuk skateboarden. En daar is hij goed in, al zal je dat Tim niet zo snel over zichzelf horen zeggen. “Er zijn genoeg jongens uit Nederland kunnen skaten, ik ben echt niet zo bijzonder hoor.”

Captcha! colourist Barry Clarke: “Zeventig minuten colour grading was geen probleem met Resolve 10. De update van deze nieuwste state of the art software was precies op tijd. Ideaal om long form mee te graden. De extra film grain feature maakte het mogelijk om de verschillende beeld bronnen op elkaar af te stemmen. Billy heeft me volledige vrijheid gegeven om de look & feel neer te zetten.”

Teaser