Echte Penose

Echte Penoze is een televisieprogramma van de commerciële televisiezender RTL 4. In Echte Penose worden wekelijks personen met een geschiedenis in de nederlandse onderwereld geportretteerd. Deze voormalige zware jongens speelden een belangrijke rol in de onderwereld en begingen misdaden zoals moord en handel in drugs. Ze verdienden bakken met geld maar zijn alles inmiddels weer kwijt. De ex-criminelen hebben hun straf uitgezeten, hun ouders en kinderen jarenlang moeten missen en hebben veelal torenhoge schulden. Inmiddels zijn ze weer op het rechte pad. Terugkijkend op hun roerige verleden luidt de conclusie: het was wellicht een spannende tijd maar uiteindelijk is overduidelijk dat misdaad inderdaad niet loont. ‘Echte Penoze’ laat hele openhartige en persoonlijke interviews zien. In dit programma worden de verhalen verteld van grote criminelen aan de hand van hun verhalen, interviews en reconstructies van hun daden.

Aan het woord komen boeven als Jan van Hensbergen (Overvallen, vrouwen- en xtc-handel), Hugo Broers (Hasjhandel, overvallen, ripdeals en moord), Eef Hoos (Incassopraktijken en bomaanslagen), Nico van Empel (Vervalsingspraktijken), Ad Haverkamp (Drugshandel) en Rodney Geijsen (Overvallen).

Regisseur Martijn de Bruin en producent Sander Dekkers benaderden Captcha! om de visuele look van de 6 delige reeks te bepalen. Ondanks het diverse materiaal wist colourist Barry Clarke het optimale uit het materiaal te halen en een geslaagde vintage look neer te zetten.

Work done by Captcha

Grading

Team