Qurrent De visie

Zelf energie opwekken als consument in plaats van alleen energie kopen.

Je wilt zelf je energie opwekken. Met de zon of met de wind. Op je dak of op de camper. Niet afhankelijk zijn van een anonieme leverancier. Je wilt anders met energie omgaan, slimmer, verantwoord, goedkoper. Omdat je verlangt naar een duurzame en energieneutrale samenleving.

Het kan. Want jij bent Qurrent. Je bepaalt zelf op welke wijze en hoeveel energie je wilt verbruiken. Dat betekent dat je je eigen energieleverancier wordt. Het kan, omdat je samenwerkt met energiepioniers. Mensen zoals jij die het voortaan anders willen. Beter en schoner.

Door samen te werken, gaan we met elkaar de juiste energie opwekken waarop we verder kunnen bouwen. Wat we nog niet zelf opwekken, gaan we leveren. Echt groen uiteraard. En tegen inkoopprijs, want wij willen niet verdienen aan jouw energieverbruik.
Samen streven we naar een energieneutrale samenleving.

Daarom Qurrent.

Qurrent is begin 2006 opgericht met als missie ‘Het eerste energiebedrijf te zijn dat je zo weinig mogelijk energie wil laten gebruiken en wij helpen je zelf energie op te wekken’.

In 2006 won Qurrent Holland Innovation. Een jury van investeerders koos Qurrent als winnaar uit 5 finalisten; met de winst was een investeringsbedrag van €250.000,- gemoeid.
In 2007 won Qurrent de Postcode Loterij Green Challenge. Een internationale vakjury onder leiding van Sir Richard Branson koos Qurrent uit 5 finalisten als winnaar. Het prijzengeld bedroeg 500.000 euro. Deze eerste Postcode Loterij Green Challenge kende 450 inzendingen uit zo’n 50 landen.
In 2008 startten de eerste voorzichtige pilot projecten met de prototypes van de Qbox, onder andere bij woningcorporaties.
Eind 2008 werd Qurrent door Springwise verkozen tot de top 10 van duurzame innovaties.
In 2010 was Qurrent mede-oprichter van De Groene Zaak, een vereniging van ondernemingen die pleit voor vergroening van de economie. Mede-oprichters waren o.a. Eneco, Triodos, TNT, Tendris, Van Gansewinkel, Ahrend.
Stichting DOEN heeft in februari 2011, samen met de HIER Klimaatcampagne en de Natuur- en Milieufederaties, het droomfonds van de Nationale Postcode Loterij ontvangen voor de oprichting van ‘het energiebedrijf van de toekomst’; We Generate
Begin 2011 is Qurrent samengegaan met We Generate.

Work done by Captcha

Grading